15. Ez most ennyike volt

pexels-photo-185801.jpegNem szép dolog ezt tennem a hűséges Olvasókkal, de ez a mai lesz a Heti Babán egy ideig az utolsó bejegyzés.

Az utóbbi hetekben egyre inkább azt éreztem, hogy a jövőben nem szeretném megosztani a babavárást, legalábbis nem ilyen mélységben és rendszerességgel. Érdekes, hogy amíg csak magamról, az én életemről volt szó, szerettem írni a kis történeteinket, de Pötyivel kapcsolatban folyamatosan bennem motoszkált, hogy vajon helyes-e, hogy még meg sem született, de már így is mennyien belelátnak az életébe.

Igaz, egyelőre többnyire magamról és a terhességemről írok, de ez óhatatlanul majd oda vezet, hogy a kis utódról is mesélek amint megérkezett. Az meg valahogy most nem esik jól, nem tartom helyesnek. A másik dolog, hogy amikor mesélek, megosztom az életünket, egyben lehetőséget is adok minden Olvasónak, hogy hozzászóljon, véleményt nyilvánítson, amely természetes velejárója a blogolásnak. Szeretem is a normális hangvételű kommenteket, a nem normálisakat meg már megtanultam kezelni, legalábbis azt gondoltam.

A babánkkal kapcsolatban megint nehezen viselem ha bárki bármi rosszat mond, vagy csak nem gondolkodik, és úgy beszél, ezért is döntöttünk úgy, hogy olyan keveset osztunk csak meg a kicsiről, amennyit még biztonságosnak találunk. Mármint a megjegyzést eleresztő emberre nézve biztonságosnak, mert legszívesebben egy mérges anyamedveként taposnám ki a belét és szaggatnám szana-széjjel azokat, akik valami rosszat merészelnek mondani. Vagy gondolni.

Már ott megjártuk a férjemmel, de főleg ő, hogy elmondta több ismerősének és kollégájának, hogy mi lesz a baba neve. Én elővigyázatos voltam, mert a legjobb barátnőm tapasztalataiból okulva, magamtól senkinek sem mondtam, ha pedig megkérdezték, akkor vagy elmismásoltam a választ, vagy ha úgy ítéltem meg, hogy a másik oldal elég intelligens ahhoz, hogy tiszteletbe tartsa a döntésünket, akkor elmondtam. Érdekes módon én a családon belül kaptam csak érdekes hozzászólásokat, a barátaim normálisan álltak a dologhoz. A férjem már kevésbé volt szerencsés, meg is kapta mindenkitől a véleményét, bosszantott minket, hogy a saját gyerekünk nevét folyamatosan el kell fogadtatnunk másokkal, el kell magyaráznunk, hogy miért ezt a nevet választottuk.

Éppen ezért mondtam neki, ha valaki legközelebb megkérdezi, hogy mi lesz a gyerek keresztneve, akkor majd azt mondjuk, hogy kettőt is adunk neki: Hannibal Lecter.

(Egyébként egy angol/skót/ausztrál eredetű nevet választottunk, amelyet minden általunk beszélt nyelven és hozzánk kapcsolódó országban ugyanúgy ejtenek ki, de valóban nem lesz sem Lajoska, sem Pedro és Jürgen sem.)

Szóval mivel láttam, hogy mennyire mérges lettem némelyik családtagomra és ismerősre, kollégára, amikor direkt, vagy indirekt módon kifejezte a véleményét, eldöntöttem, abbahagyon a blog írását. A későbbieket meg majd eldöntöm, hogy hol és mennyit osztok meg.

Remélem, hogy megérthető a döntésem, és köszönöm, hogy olvastad a Heti Babát! A továbbiakban mint ahogy korábban is, a Frankfurti mesék blogon leszek csak aktív.

 

Kép: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://hetibaba.blog.hu/api/trackback/id/tr9513780924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sellőlány 2018.03.27. 09:05:10

Váratlan fordulat... sajnálom! Csak remélni tudom, hogy egy pillanatnyi állapot. És nem azért, mert az információéhes Olvasó most nem tudja min pörgetni az agyát. :-) Hanem azért, mert ezt az egész utat végig tudtad csinálni, de legfőképpen megosztani. Józanul, objektíven, már-már vérszagúan. De ugyanazzal a szarkazmussal és realitással, mint ahogy már ismerhettünk. És igenis tudnia kell minden nőnek, hogy milyen ez az egész valójában. A névügy a ti ügyetek. Mindig lesz kritika, akárhogy nevezed, de minél ritkább, annál több. Ezen kár kiborulni. A név egyébként is egy korszak lenyomata, majd 20-30 év múlva elődönti a gyerek, hogy szereti vagy sem. A mai világban már bármi lehetsz. :-) Szóval fel a fejjel és - bis bald!

verkagrafomanka 2018.03.27. 22:20:10

Huhh, a frász jött rám a cím olvastán, amíg be nem töltődött a poszt!
További kellemes babavárást, remélem azért az instán majd néha-néha hírt adsz magatokról :)

gabuschka 2018.03.28. 22:05:57

@sellőlány: Ennyire azért nem gondoltam fontosnak a blogot, de aranyos vagy, hogy ezt írod! Valamennyit a másik blogon is megosztok majd, meg Instagramon is, de egyelőre így látom jónak. :-)

gabuschka 2018.03.28. 22:07:43

@verkagrafomanka: Igen, félre lehet érteni, mostmár én is látom. De szerencsére csak az írásra vonatkozott. Nem tűnök el, csak a rendszeres és részletes beszámoló esik ki. Instán, a másik blogon majd biztos írok valamennyit erről.

sellőlány 2018.03.29. 01:15:54

@gabuschka: Nemcsak erre a blogra értettem, hanem magára a témára (a kezdetektől még a másik blogon, mostanáig). Ne becsüld alá, sokaknak adhat erőt. Ahogy magadat se, egyszerűen nehéz elhinnem, hogy aki képes kívülről látni és elemezni a helyzetet, egyik napról a másikra elveszti ezt a képességét és pont azokra vágja rá az ajtót, akik nem is bántották. Ami engem illet, várom a fejleményeket és a híreket!

gabuschka 2018.03.29. 08:30:39

@sellőlány: Engem is nagyon meglepett, hogy x év blogolás, söt egy személyes blog irasa mellett, ebben a temaban megsem szeretnék tovabbra ilyen rendszerességgel és mélységben írni. Mint irtam fentebb is, nem fogok teljes mertekben felszivodni. ;-)

Hmfc 2018.03.30. 00:19:49

Ohhh:( Szomorú vagyok mert vártam a keddi beszámolókat. Sokat nevettem az előző írásokon is. De persze megértem, meg azt is, hogy ilyenkor szuper érzékeny lesz az ember lánya...Akkor viszlát az Instán, remélem gyakran!:)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2018.04.01. 23:00:22

Hát ez most nagyon elszomorított... :-(
Így ismeretlenül is gondolok rád, h milyen vicces sztorit fogsz megint megosztani. Sokszor eszembe jutnak a sztorijaid... legutóbb a hívjon föl, az első napon amikor megjön jutott eszembe. Húsvét pénteken volt az első nap... úgyhogy erről most lecsúsztunk...
A névről meg: Mindenki szeret beleszólni, h kinek miért ez/az a neve. Erre csak annyit lehet mondani, h ha nem tetszik, akkor lehet sajátot csinálni, és annak azt a nevet adni, amit szeretnél. ;-)
Öcséméknél annó, amikor nem tudták, h fiú-e vagy lány a végén 2név maradt: Huba és Mia. Az első, ami nekem eszembe jutott: Hú B meg, mijaf@szvan? Ezt nem mondtam nekik, lehet más igen, végül doki elszólta magát, kiderült a neme, és más nevet kapott.
Ha lehetne kívánságműsor, akkor legyen már kéthetibaba! :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2018.04.01. 23:21:21

@gabuschka: Azt a valamennyit nem lehetne inkább itt? :-) (Olvasom amúgy a másikat is, onnan keveredtem die annó)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2018.04.01. 23:32:50

@Naschkatze (Mostindien / CH): Kicsit zagyvára sikeredett. Naszóval: a húsvét pénteken volt az első nap (április 2.-a helyett), és ekkor villant be a te sztorid, h mi van, ha 7végén jön meg? :-) Hát én arra nem kérdeztem rá, h mi van akkor, ha a 4napos ünnep első napján jön meg. :-(((

gabuschka 2018.04.05. 20:45:16

@Naschkatze (Mostindien / CH): Ó hát ezt sajnálom, mert a harmadik napig lehet még jelentkezni a klinikán, de utána azt hiszem már nem kezdik el abban a hónapban. Gondolom most várnotok kell még egy hónapot. :-(
Az írások egyelőre elmaradnak, de írtam, hogy egy ideig maradnak el. Ha később megint úgy érzem, hogy oké, akkor írok itt is.

gabuschka 2018.04.05. 20:46:00

@Hmfc: Lassan kellene majd egy pocak képet is készítenem. :-) Arra tényleg jobb az insta.

Heti Baba

A Frankfurti mesék blog "kistestvére", mikroblog a lombikos tapasztalatainkról. Előzmények, fogantatás, terhesség és szülés.

Friss topikok

süti beállítások módosítása