10. A hipi-szupi babakocsi

pexels-photo-386009.jpeg

Anno az esküvőnk előtt akkor vált teljes mértékben bizonyossá számomra, hogy csak egy visszafogottabb szertartás-ebéd kombó a legmegfelelőbb választás, amikor a szervezés kezdetén, mikor ezzel még nem voltam tisztában, a kézhez kapott különböző árajánlatokon nagyjából 15 millió dolgot kellett volna kiválasztani és eldönteni. Nos erre sem agykapacitásom, sem kedvem nem volt, meg igazából azt sem tudtam, hogy mit akarok, így hamar megegyeztünk, hogy elég lesz nekünk egy étterem, majd ők feldíszítenek mindent. 

Ugyanez lejátszódhatna most is a babavárás alatt, de szerencsére már mindent eldöntöttünk, tudom hol veszünk ruhákat, a falat kifestjük fehérre, és megvesszük az alap, olcsó bútorokat az IKEA-ban. A fehér íróasztalomat megpróbálom eladni, hogy berendezzük a babaszobát, mert Pötyike beköltözik a dolgozóba, így az egyetlen megoldandó feladat a babakocsi kiválasztása lett volna, hogyha nem ajánlja fel a férjem egyik unokatestvére, hogy azt megveszik nekünk. Pontosabban megszerzik.

Egy barátjuk családostul vissza/kitelepül Brazíliába, nem tudom pontosan, hogy mi a történetük, a lényeg, hogy leléptek és az újonnan, tartozékok nélkül 999 euróba kerülő Stokke babakocsit ingyen nekünk adták. Nagyon örültünk, egyrészt, mert szinte kifogástalan állapotban van, másrészt az extra tartozékokat, mint például téli szett és nyári szett, ugyancsak odaadták. A nyári szett nagyon szép, de rózsaszín, és ugyan Pötyikét szerintem nem zavarná az elején, hogy rózsaszín autóban tologatom a kis fenekét, de nem akarom, hogy kislánynak nézzék. Tulajdonképpen csak a fogantyúja kopott egy kicsit és egy kék vagy semleges színű nyári szettet kell hozzá vennünk.

Készítettem néhány képet a járgányról:

babakocsi2.jpg

Itt is van a kocsika oldalról, rejtőzködő színben, tartozik hozzá még egy fenti rész is, a kocsi teteje, a napellenző (nem jut eszembe, hogy mi a neve) de az egyelőre csak rózsaszínben van, azt meg már leszereltem.

babakocsi3.jpg

Szemből. A bal oldalon látható kék festést az előző lakónak köszönhetjük, nem értem miért festettek kétszer 1,5 méter hosszú sávot a falra egymással szembe. Ezt majd szeretnénk fehérre átfesteni.

babakocsi.jpg

Ez pedig a full szett, téli kit, meg nyári kit (lányos mintás), az ahhoz tartozó napernyőt muszáj volt felszerelnem, majd lesz olyanunk kékben is, kész vagyok, hogy Pötyikének milyen dizájnos verdája van már 19 hetes magzatként. Az anyját biztos nem ilyenben tologatták anno az újpesti panelok között. Az asztalon pedig a fekvő kocsi rész látható, az elején abban le leet fektetni a kicsit.

Múlt hét óta egyébként nem történt nagyobb változás, még mindig három naponként váltogatja egymást a fejfájás és a hasfájás, vagy migrénem van, vagy a szelek szorulnak be, de már kezdem megszokni. Érdekes, hogy a folyamatos fájdalomhoz is hozzá lehet szokni, amikor meg éppen nincs bajom, olyan, mintha nyaralnék.

Úgy fogom fel, hogy méregtelenítem a szervezetem, mert nem szedek be gyógyszert. Tulajdonképpen Paracetamolt és Ibuprofent bevehetnék a 28. hétig, mert az internet szerint csak azután károsítja a magzatot, de ki tudja, lehet már előtte is. Eddig mindössze egyszer vettem be, de utána megfogadtam, hogy inkább otthon maradok, hogyha majd annyira rosszul leszek.

Pötyike nyugton van, legutóbb pénteken éreztem valami mozgolódás féleséget, de még mindig nem vagyok benne biztos, hogy azt érzem, amikor elkezdtem úszni, azóta csend van bent. Remélem jól van.

Nyitókép: innen

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hetibaba.blog.hu/api/trackback/id/tr1713633466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2018.02.07. 21:21:56

Helyi börzén (ibéj és barátai) sok mindent be lehet szerezni potom pénzért. ;-) Felétek is tuti szokott lenni kisgyerekruha börze (én ezt mindig Kleinkiderbörse-nek olvasom, pedig eskü nincs semmi diszem. :-) ) itt jutányos áron vannak a cuccok.

sellőlány 2018.02.08. 14:24:17

Igen, egyetértek. Mi Ausztriában a willhabenen vadászunk, az új életterünkhöz. Ha az ember nem ragaszkodik az újhoz (csak inkább az állapotában jóhoz), akkor sok pénzt meg tud spórolni. Jó dolog ez a baráti "kommuna" is, a húgom is cserélget/szerez be így cuccokat a kislányának. Remélem, beválik a kiskocsi, az ismerőseim, akik használták, azt mondják, hogy pár hónapos korig tökéletes ez a modell, egy nagyobb babához/totyogóhoz viszont nem praktikus, mert nem lehet telepakolni annyi cuccal és a hosszabb kocsikázásokra sem túl alkalmas.

gabuschka 2018.02.15. 20:08:17

@Naschkatze (Mostindien / CH): Igen lesz valami itt Frankfurtban is, meg megnézzük a fiús babakocsi huzatot az interneten is.

gabuschka 2018.02.15. 20:14:09

@sellőlány: Igen néztem, hogy a csomagtartója nem túl nagy, majd be kell szerezni egy extra táskát is. Ha nem túl kényelmes, akkor majd legalább hamar elkezd magától sétálni, és nem kell még 5 évesen is tologatnom. :-D

sellőlány 2018.02.15. 23:06:39

@gabuschka: Hát én is akkor döbbentem rá, hogy a babakocsi márkáknak ugyanúgy híveik vannak, mint az egyházaknak, amikor a húgom terhes lett es aktuális lett a babakocsi vásárlás. Zéró tapasztalat neki is és nekem is, ráadásul ő újat akart (tök felesleges volt), mentünk is tesztelni mindenhova, ergonómia, fordulékonyság, stabilitás, kinézet, netes vélemények alapján. Amit végül választott, annak tömlős kereke volt és mindig leeresztett, ezért feltöltették vmi habbal, de utána már nem volt olyan gördülékeny és lejtőn felfelé a gyerekkel kitett egy ironman edzést. A mindenféle kiegészítők kb. felét jó, ha használta és a kocsit magát is nem szerette annyira, mert nehézkes volt (viszont a streccs kendő, később a beültetős hordozó nagyon bevált), majd később az esernyőre csukható babakocsi lett a sláger, abból is a Mini (Morris) gyártotta verzió (annak alul nagy a tárolója és millió szatyrot rá lehet aggatni, viszont meg kell tanulni, hogyha kiveszed a gyereket, akkor előtte le kell szedni a szatyrokat, mert úgy fel fog a kocsi borulni :-) Ja és tanulság volt még neki, hogy a ronda babakocsik általában praktikusabbak, mint a sajátja volt. :-) Egyébként 3,5 éves és nem szeret 2 utánál hosszabban gyalogolni... egyezkedni szinte lehetetlen, ha velük van a babakocsi. :-D

Heti Baba

A Frankfurti mesék blog "kistestvére", mikroblog a lombikos tapasztalatainkról. Előzmények, fogantatás, terhesség és szülés.

Friss topikok

süti beállítások módosítása